Over rokkenjager gesproken

Mijn neef Theodoor Tegendraedt, de oudste zoon van mijn jongste broer, heeft in de familie de reputatie van rokkenjager opgebouwd. Hij wordt in het uitgaansleven van Amsterdam regelmatig gesignaleerd met mooie jonge vrouwen.

Op partijtjes van de familie wordt hij omringd door de oudere mannelijke Tegendraedten, die met enige jalousie in de stem willen weten hoe dat werkt en wat zijn echtgenote ervan vindt. Hij ontwijkt dan antwoorden, maar mij wil hij wel wat vertellen

Ria, zijn vrouw, heeft haar voorwaarden gesteld, zegt hij. Ze wil mij niet delen met de sletten zoals zij mijn vriendinnen noemt. Ze is ook bang een geslachtsziekte op te lopen, daarom is ze is vrijgesteld van haar huwelijksplichten; daar had ze trouwens toch al niet erg veel zin meer in. En zegt ze, ze heeft dezelfde rechten als ik, al is ze nu niet van plan daar gebruik van te maken. De kosten van mijn avonturen moeten redelijk blijven en niet meer bedragen dan de kosten van haar rijpaard. En het belangrijkste, het huwelijk en speciaal de kinderen mogen er niet onder lijden.

Hoe kom je aan je vriendinnen?, vraag ik. Je bent helemaal niet de gespierde man die vrouwen blijkbaar mooi vinden en een intellectuele mooiprater ben je ook niet. Je bespreekt met hen toch niet de nieuwste algoritmen in je wiskundige modellen?

Er is helemaal geen gebrek aan vrouwen die wel eens een avontuurtje willen, het begint meestal met een afspraak om samen te eten. Ik had laatst een afspraak met een vrouwtje dat klaagde over haar schoenen. Ik ben toen met haar naar een schoenenwinkel gegaan waar ze moeite had te kiezen uit drie paar schoenen. Ik heb toen alle drie de paren voor haar gekocht. Toen ze me bedankte vroeg ze of ze wat leuks voor mij kon doen. Ik heb toen voorgesteld dat ze op haar flat een schoenenshow zou houden. Daarbij zou ze behalve de nieuwe schoenen geen kleren aan moeten doen om mijn aandacht niet van de schoenen af te leiden. Het is toen heel intiem geworden.

Hoe reageert Ria nu?

Ik vertel haar nog steeds alles over mijn avonturen. Ze is heel geïnteresseerd. Ze wil weten hoe oud mijn vriendinnen zijn, wat ze doen voor de kost en wat voor soort ondergoed ze dragen. Maar ze is de laatste tijd wel veranderd. Ze draagt nu zelf ondergoed uit sekswinkel. Dan zit ze uitdagend naast me in bed, maar zodra ik haar probeer aan te raken trekt ze zich terug.

Nee, dat doen we niet meer zegt ze dan, dat is tegen de afspraak.

Ze wil je een beetje pesten, zeg ik. Maar volgens Theodoor zit er iets anders achter.

Ze zoekt uitdaging zegt hij, ze verveelt zich.

Ik zie Theodoor niet zo vaak, maar ik herinner me het gesprek over zijn afspraken met zijn vrouw als ik hem een jaar later zie.

Hoe gaat het met het rokkenjagen, vraag ik.

Dat is geweest zegt hij, de afspraken zijn met wederzijds goedvinden opgezegd. De kinderen zijn het huis uit, het rijpaard is verkocht, we hebben beiden een half jaar ‘sabbatical’ geregeld, we hebben rugzakken gekocht en we gaan samen trekken door China.

Mis je je vriendinnen niet?

Nee, Ria heeft de verhalen over mijn avonturen onthouden en ze weet precies hoe ze me op kan winden. Ze heeft er ook een paar kilo bijgegeten en heeft nu een echt voluptueus figuur.

Maar ze had toch geen zin meer.

Ze kijkt er nu anders tegen aan. We spelen alle verhalen, die ik haar verteld heb, samen door.

Gisteren hebben we drie paar schoenen voor haar gekocht en daarna deden we de schoenen show. Een groot feest is het geworden.

Ik denk dat ik ook maar eens drie paar schoenen voor mijn vrouw ga kopen, zeg ik.

Johannes Tegendraedt

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *