INTRODUCTIE

Onder pseudoniem ”Johannes Tegendraedt” verschenen in het Hallo Weekblad, dat aan de Spaanse Costas tot 2021 in het Nederlands werd uitgegeven, sinds 2011 columns over actuele en niet actuele onderwerpen.

Johannes Tegendraedt is geen man van vlees en bloed. Hij is een literaire figuur, die is ontstaan in het hoofd van de schrijver, die hem een gezicht, een verleden en een karakter heeft gegeven. Hij stamt uit een oude Brabantse goed Roomse familie maar hij heeft inmiddels de mystiek en de kerk vaarwel gezegd. Meten is weten, is zijn devies.

Hij is wars van middelmatigheid en daardoor komt hij soms een tikje arrogant en elitair over. Het stoort hem dat in een tijdperk waarin wetenschap zo toegankelijk is geworden er zo weinig belangstelling voor is.

Tegendraedt ziet niets in gieren en brullen maar hij probeert wel humor in zijn teksten te brengen door de lezer een spiegel voor te houden, die een glimlach zou kunnen veroorzaken.

Tot slot probeert hij leesbaar Nederlands te schrijven en geen woorden uit een vreemde taal te gebruiken als er goede Nederlandse woorden beschikbaar zijn, ook al worden die soms ouderwets gevonden.

Contact: